DOKK1: WizeFloor maakt gebruik van een eigen taal

“WizeFloor is makkelijk om te ontcijferen en simpel in gebruik, waardoor het gemakkelijk is om mee te doen aan de spellen. De interactieve vloer spreekt verschillende leeftijdsgroepen aan. Het kan families, grootouders en kleinkinderen samenbrengen op de vloer”, zegt Sidsel Bech-Petersen, Bibliotheek Ontwikkelaar bij Dokk1 in Aarhus (DK).

Het idee om een interactieve vloer te gebruiken om nieuwe vormen van interactie te creëeren in de bibliotheek begon in 2004, toen de openbare bibliotheek in Aarhus meedeed aan een onderzoeksproject met de universiteit van Aarhus. Hier is waar de voorloper van de WizeFloor is ontwikkeld.

Sidsel Bech-Petersen en haar college Jannik Mulvad, teamleider van de familie- en kinderafdeling bij Dokk1, leggen uit waarom Dokk1 een WizeFloor heeft sinds de opening in 2015. “Of je nu Engelse woorden wil raden, Duitse werkwoorden vervoegen of sommen wil oplossen met je lichaam, het kán allemaal. WizeFloor is intuïtief en heeft veel niveaus. De interactieve vloer biedt zowel spel- als leerelementen”, zegt Jannik Mulvad.

In deze video leggen Sidsel Bech-Petersen en Jannik Mulvad uit waarom zij een WizeFloor hebben aangeschaft en wat zij vinden van de installatie (tip: ondertiteling in het Engels is beschikbaar):
https://www.youtube.com/watch?v=bEEwKivv88Q