Wat zijn de vereisten

De WizeFloor bestaat uit een projector, een mini PC, een set stereo speakers en een camera. Alle onderdelen worden aan het plafond geplaatst op veilige afstand van de kinderen.

Projector

De speciale projector kan een vloer creëren van ongeveer 3 x 2 meter op een witte vloermat. De heldere projectie is duidelijk zichtbaar en kan makkelijk gebruikt worden in verlichte ruimtes.

Op de muur wordt een paneel geplaatst voor het aan- en uitzetten van het systeem.

PC, luidsprekers en keyboard

De mini PC die gebruikt wordt voor het draaien van de software, is een standaard Windows PC. De PC heeft een stabiele internet connectie nodig om toegang te krijgen tot de games op de server. De PC is aangesloten op een set stereo speakers om het geluid van de spellen af te spelen.

Een draadloos keyboard met touchpad is beschikbaar voor administratieve doeleinden, bijvoorbeeld om software updates te installeren of om het Windows systeem te gebruiken. De navigatie op de vloer wordt bestuurd door gebruik van het lichaam.

Camera

De camera wordt naast de projector geplaatst en wordt gebruikt om de locatie van de gebruikers op de vloer bij te houden. Gezien de camera beschikt over een geavanceerde techniek voor diepte meting, werkt de camera met precisie en is het mogelijk om meerdere gebruikers tegelijkertijd te volgen.

De camera werkt goed onder verschillende licht situaties met uitzondering van direct zonlicht.